Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- هر سال با نزدیک شدن به عید غدیر بازار سیاه پول نو رونق می‌گیرد و دلال‌ها بیشتر بروی فروش اسکناس و مسکوکی که تولید آن‌ها متوقف شده است جولان می‌دهند به طوریکه برای خرید هر اسکناس ۱۰۰ یا ۲۰۰ تومانی باید حدود ۵۰۰ تومان هزینه کرد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، هر ساله با فرا رسیدن عید غدیر برخی در تکاپوی تهیه پول نو برای عیدی دادن به افراد هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با نزدیک شدن به عید غدیر بانک مرکزی نسبت به توزیع اسکناس نو در بانک‌ها اقدام می‌کند به طوریکه از روز شنبه ۳ شهریور ماه توزیع اسکناس ۵۰۰ و ۱۰۰۰ تومانی در شعب منتخب آغاز شده و تا ۷ شهریور ماه ادامه دارد.

در این میان افراد برای خرید پول نو در شعب بانک‌های منتخب صف‌های طولانی را تشکیل داده اند و از طرفی حضور دلالان در این صف‌ها عرصه را برای متقاضیان واقعی تا حد زیادی تنگ کرده است.

لازم به ذکر است که عده‌ای خرید پول نو را به روز‌های آخر موکول می‌کنند از این رو در صورتی که پول مورد نیاز را تهیه نکنند مجبور می‌شوند برای خرید به دلالانی مراجعه کنند که در طول هفته برای خرید پول نو در صف‌ها انتظار کشیدند و حال با نزدیک شدن به عید غدیر با قیمت‌های بالا آن را به افراد می‌فروشند.

هر سال با نزدیک شدن به عید غدیر بازار سیاه پول نو رونق می‌گیرد و دلال‌ها بیشتر بروی فروش اسکناس و مسکوکی که تولید آن‌ها متوقف شده است جولان می‌دهند به طوریکه برای خرید هر اسکناس ۱۰۰ یا ۲۰۰ تومانی باید حدود ۵۰۰ تومان هزینه کرد.

البته ناگفته نماند که این اسکناس‌هایی که در حال حاضر تولیدشان متوقف شده است چندسال پیش بدون هیچ ارزش افزوده‌ای از سوی بانک‌ها عرضه می‌شد، اما با گذر زمان با افزایش ۴ تا ۵ برابری قیمت به دست خریدارن می‌رسد.

در سال‌های اخیر مسکوک نیکل نیزدرشعب بانک‌ها عرضه می‌شد و تب فروش مسکوک را در بازار تا حدی کاهش می‌داد، اما در سال جاری فقط اسکناس عرضه می‌شود و باعث شده است تا قیمت مسکوک در بازار روند افزایشی داشته باشد.

گزارش میدانی میزان از بازار فروش پول نو نشان می‌دهد در بین خریداران خرید اسکناس نو بیشتر از مسکوک طرفدار دارد، اما عده‌ای برای خرید بسته‌های ۴۰ تایی سکه ۱۰۰ تومانی باید حدود ۱۰ هزار تومان بیشترهزینه پرداخت کرد.

همچنین یک بسته ۱۰۰ تایی ۵۰۰ تومانی حدود ۷۰ هزار تومان، یک بسته اسکناس ۱۰۰ تایی هزار تومانی حدود ۱۲۰ هزار تومان و یک دسته ۱۰۰ تایی دو هزار تومانی حدود ۲۲۰ هزار تومان قیمت دارد.

روند افزایشی قیمت بروی اسکناس‌های ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ تومانی که از سوی بانک‌ها عرضه در حال عرضه است کمتر به چشم می‌خورد، اما پیش بینی می‌شود که با اتمام عرضه از سوی شعب منتخب رقم فروش این اسکناس‌ها نیز از سوی دلالان تغییر کند و افرادی که در لحظات آخر برای خرید اقدام می‌کنند راهی جز خرید با قیمت‌های پیشنهادی دلالان را نداشته باشند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: پول نو اسکناس مسکوک بانک ها دلالان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۵۸۵۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی جدید درباره قیمت مسکن در بازار

گزارش جدید بانک مرکزی از «تحولات معاملات بازار مسکن شهر تهران در فروردین‌ماه سال ۱۴۰۳» که برگرفته از آمار‌های خام سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور است، توسط اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی‌بانک مرکزی تهیه و منتشر شد.

به گزارش اقتصادآنلاین، این گزارش اگر چه نشان می‌داد که متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران ۸۱۶.۳ میلیون ریال بوده و نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۰.۲ و ۲۲.۹ درصد افزایش دارد و چندان نمی‌تواند در خور توجه باشد، اما همین رشد اندک هم نشان داد که بازار مسکن در هر حالتی حتی راکد به لحاظ خرید و فروش هم افزایش یابد.

بازار مسکن در فروردین ماه امسال همچنان در رکود قرار دارد

نکته‌ای که در گزارش اخیر بانک مرکزی قابل تامل است این است که بازار مسکن در فروردین ماه امسال همچنان در رکود قرار دارد. در فروردین‌ماه سال ۱۴۰۳، تعداد آپارتمان‌های مسکونی معامله شده در شهر تهران به ۱.۵ هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۷۵.۶ و ۱۴.۲ درصد کاهش نشان می‌دهد.

بررسی توزیع تعداد واحد‌های مسکونی معامله شده در شهر تهران به تفکیک عمر بنا در فروردین‌ماه سال ۱۴۰۳ حاکی از آن است که از مجموع ۱۵۰۸ واحد مسکونی معامله شده، واحد‌های تا ۵ سال ساخت با سهم ۳۰.۱ درصد، بیشترین سهم را به خود اختصاص داده‌اند.

اما کارشناسان و فعالان بازار مسکن معتقد هستند که مسکن هنوز خود را با دلار ۶۰ هزار تومانی وفق نداده است و اگر بخواهیم منصفانه با قیمت مسکن برخورد کنیم باید اذعان کنیم که قیمت مسکن هنوز با دلار ۴۰ هزار تومانی خود را نشان می‌دهد.

احمد رضا مختاری یکی از مشاوران املاک گفت: این روز‌ها بازار مسکن هنوز قیمت‌های خود را پیدا نکرده است و به نوعی هنوز بازار مسکن گیج است. هر چند باید پذیرفت که تورم در تمام کالا‌ها رخ داده است و بی انصافی است که بگوییم مسکن نباید گران شود.

هنوز مسکن با دلار ۴۰ هزار تومانی و حتی ۵۰ هزار تومانی خود را وفق داده است

او ادامه داد: هنوز مسکن با دلار ۴۰ هزار تومانی و حتی ۵۰ هزار تومانی خود را وفق داده و هنوز به دلار ۶۰ هزار تومانی عادت نکرده است.

اما فردین یزدانی کارشناس اقتصاد مسکن در پاسخ به این پرسش که علیرغم اینکه مسکن در رکود به سر می‌برد، اما گزارش اخیر بانک مرکزی نشان داد که قیمت مسکن ولو اندک افزایش دارد؟ گفت: دلیل اصلی افزایش قیمت مسکن در این روز‌ها می‌تواند در درجه اول افزایش ۴۰ تا ۴۵ درصدی هزینه‌های ساخت باشد.

دلیل افزایش قیمت مسکن در درجه اول افزایش ۴۰ تا ۴۵ درصدی هزینه‌های ساخت باشد

او ادامه داد: افزایش هزینه‌های ساخت عمده‌ترین دلیل این روز‌های رشد قیمت مسکن در بازاری که در حالت رکود به سر می‌برد باشد. به هر حال همه به خوبی می‌دانیم که بازار مسکن در رکود به سر می‌برد و نمی‌توان این رشد قیمت که چندان هم زیاد نیست بر گردن بازار و معاملات مسکن دانست.

نمی‌توان انتظار داشت که قیمت مسکن ثابت باقی بماند

مدیر علمی طرح جامع مسکن تصریح کرد: باید در این خصوص نیز تاکید داشت که وقتی بازار مسکن راکد است قیمت هر کالایی نیز ثابت باقی بماند، اما به هر افزایش قیمت نهاده‌های تولید مسکن در چند ماه اخیر باعث شده تا اکثر سازنده‌ها با قیمت‌های بالا نسبت به سال گذشته واحد مسکونی خود را تکمیل کنند. پس با این اوصاف نمی‌توان انتظار داشت که قیمت مسکن ثابت باقی بماند.

یزدانی تاکید کرد: هر چند در گزارش اخیر بانک مرکزی هم اگر دقت کنید قیمت‌ها خیلی افزایشی نبوده است، اما به هر حال همین که ثابت نبوده و نسبت به ماه گذشته حدود ۲۲ درصد رشد داشته است این بدین معنی است که مسکن هم کالایی است که دارای هزینه‌های تولید است و حتی اگر در رکود به سر ببرد باز هم افزایش قیمت خواهد داشت.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی جدید درباره قیمت مسکن در بازار
  • تکان شدید قیمت‌ها در بازار خودرو/ آخرین قیمت پژو، سمند، شاهین، دنا، رانا و کوییک + جدول
  • پیش‌بینی قیمت دلار ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ / منطقه معاملاتی امن دلار شکل گرفت؟
  • ۱۴ کار خطرناک که در بورس نباید انجام داد
  • نوسان چشمگیر قیمت ها در بازار خودرو؛ کدام خودرو ۹۰ میلیون تومان گران شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • دلالان نقره داغ شدند؛ ابلاغ قانون قیمت‌گذاری در بازار مسکن
  • دلالان نقره داغ شدند؛ تعیین قانون قیمت‌گذاری در بازار مسکن
  • خرید و فروش مسکن به سامانه «خودنویس» افزوده می‌شود+ فیلم
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد
  • قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷